
1999 Marmara Depremi'nin 22. yılında hayatını kaybeden vatandaşlarımızı rahmetle anıyoruz. Unutmadık, unutmayacağız...
17 Ağustos 1999 sabahı müthiş bir gerçeğe uyandık. Unutulmuş coğrafi gerçeğimiz kendini çok korkunç bir şekilde hatırlattı. Kayıplar, acılar, yitip giden canlar, mallar...
Depremin yaraları sarılmaya başlandıktan sonra akıllar da hep aynı soru bu kadar kayıp neden verdik? Kontrolsüz ve bilinçsiz yapılaşma.
Gelişmekte ve sanayileşmekte olan ülkelerin hızlı göç alan bölgelerinde ihtiyaçtan doğan hızlı yapılaşma problemini acı bir depremle bir kez daha hatırladık. Peki bundan sonra ne yapacaktık?
Yaşadığımız çağda teknoloji ve bilgiyi doğayla uyumlu şekilde kullanabilecek ahlaklı, vatansever ve hümanist uzmanlar yetiştirmek gerekliliğini kavradık.
İnsan var olduğu sürece barınma ihtiyacı da var olacaktır. Dolayısıyla inşaat sektörü de var olacaktır. Bu sektörde ihtiyaç duyulan her türlü elamanı yetiştirmekte uzmanların görevidir. Söz konusu insan sağlığı ve güvenliği ise yetiştirilecek uzmanların erken eğitime başlaması gerekmektedir.
İnşaat sektöründe görev alacak her bir bireyin alanında uzman olması gerekir. Sadece ekonomik sebeplerle çalışılacak bir alan olmanın dışına çıkarılıp; işinde uzman, doğru yerlerden eğitim almış kişiler çalışmalıdır.
Günümüzde mesleğini seven, mesleğinin önemini bilen, yeterli teknik bilgiye sahip gençler yetiştirmek için var olan meslek liseleri; inşaat teknolojisi alanıyla da hizmet vermektedir.
Nahit Menteşe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi İnşaat teknolojisi alanı çeşitli dallarıyla, teknolojiyi ve piyasayı takip ederek kendini geliştiren ve bunu eğitim müfredatına aktaran bir alandır. Gerek bilgisayar laboratuvarlarıyla gerek çizim laboratuvarlarıyla öğrencisine geleneksel ve modern bilgiyi bir arada sunan bir alandır. İnşaat Teknolojisi Alanı insan sağlığını temel alarak vatanına ve toplumuna faydalı olmak amacıyla bilinçlenmiş gençler yetiştirmektedir. Yarınlardan ders alarak geleceğe umutla adım atan nesiller yetiştirmeğe devam edecektir.