İSTANBUL KÜÇÜKÇEKMECE İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2017 "BEN DE YAZARIM" KOMPOZİSYON YARIŞMASI ÖDÜL TÖRENİ YAPILDI

2017 "BEN DE YAZARIM" KOMPOZİSYON YARIŞMASI ÖDÜL TÖRENİ YAPILDI

Küçükçekmece Kaymakamlığı, Küçükçekmece Belediyesi, Küçükçekmece Milli Eğitim Müdürlüğü ve Küçükçekmece İmam Hatip Okulları Gönüllüleri Derneği (KİGEDER) tarafından üçüncüsü düzenlenen “Ben de Yazarım” kompozisyon yarışmasının ödülleri Küçükçekmece Cennet Kültür ve Sanat Merkezinde yapılan törenle sahiplerini buldu.

Gençlerin yazarlık kabiliyetlerinin geliştirilmesi amacıyla düzenlenen yarışmaya Küçükçekmece’de öğrenim gören lise ve dengi okullarda okuyan öğrenciler konu serbest olmak üzere “deneme” türündeki eserleriyle katıldı. Toplamda 2697 eserin değerlendirildiği yarışmada 98 eser çıkarılacak kitaba girmeye hak kazandı. Eserlerin değerlendirmesi edebiyat öğretmenleri ve yazarlardan oluşan jüri tarafından yapıldı. Yarışmada ilk 10 öğrenci ve danışman öğretmenleri ile ilk 100’e en çok öğrencisi giren okul müdürü ve danışman öğretmene Bosna Hersek gezisi hediye edildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törene, Küçükçekmece Kaymakamı Harun Kaya, Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Recep Şencan İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz,  KİGEDER Genel Başkanı Ercan Olgun, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Yarışmaya katılan öğrencileri tebrik ederek sözlerine başlayan Küçükçekmece Kaymakamı Harun Kaya “Eğer sadece konuşur ve anlatırsanız yazınızı havaya yazarsınız ve o yazı kaybolur, nehir üzerine yazmış gibi olursunuz akar gider ama onu kâğıda dökerseniz işte o zaman kalıcı olur. O zaman bir başkasına aktarma şansınız olur. Toplamda 2700 civarında eser yazarak bu başarıyı elde eden öğrencilerimiz, gençlerimiz, yiğitlerimiz asıl alkış sizedir. Yarışmaya katılan her öğrencimize gönülden şükranlarımı iletiyorum. Ayrıca yarışmanın yapılmasında emeği geçen başta proje koordinatörü Küçükçekmece İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Necati TEKBAŞ olmak üzere Küçükçekmece Belediyesine ve KİGEDER’e teşekkürlerimi sunuyorum.” diyerek duygu ve düşüncelerini dile getirdi.

Törende söz alan Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Recep ŞENCAN ise “ İyi bir yazar olabilmek için öncelikle iyi bir okur olmak lazım. Kitaplarla haşır neşir olmamız lazım. Bu noktada yazarlık uzun bir çaba gerektiriyor. Yarışmayı organize eden ve yarışmaya katılan herkes büyük bir takdiri hak ediyor.” dedi.

“Kişinin kıymeti dilinin altında ve kaleminin ucunda gizlidir. Onu söz ve yazı savunur.” diyerek sözlerine başlayan Küçükçekmece İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemal YILMAZ, eserleri kitapta yer alacak öğrencilerin ‘Söz uçar yazı kalır’ misali insanlık var olduğu müddetçe var olacaklarını vurguladı. Yarışmaya katılan öğrencileri ve öğretmenlerini tebrik ettikten sonra öğrencileri gelecekte büyük birer yazar olarak görme temennisiyle sözlerini bitirdi.

Proje Koordinatörü Küçükçekmece İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Necati Tekbaş “Ben de Yazarım” projesinin ortaya çıkış sürecini anlatarak başladığı konuşmasında “Bu yıl yarışmaya 2697 eser katıldı ve önceki yıllara nazaran katılımda ciddi bir artış yaşandı. Bu durum gençlerimizin okumaya ve yazmaya verdiği önemi bize gösteriyor.” dedi. “Her kitap tarihin sayfalarına bırakılan bir izdir. Bu yarışmayı planlarken bize desteklerini en başından itibaren gösteren Sayın Kaymakamımız Harun KAYA´ya teşekkürü bir borç bilirim.” diyerek yarışmanın en başından itibaren gençlerimizin yazarlık kabiliyetlerinin gelişmesi ve gün yüzüne çıkartılmasına katkıda bulunmayı amaçladığını ifade etti.

 

Ödül töreninde sahneye çıkan öğrenciler seslendirdikleri şarkılarla ve okudukları şiirlerle ödül törenine ayrı bir renk kattı. Tören jüri üyelerine plaket verilmesi ve ilk ona giren öğrencilere temsili Bosna Hersek Gezisi biletleri verilmesiyle sona erdi.


31-05-201731-05-201731-05-201731-05-201731-05-201731-05-201731-05-201731-05-201731-05-201731-05-201731-05-201731-05-201731-05-2017

Atakent Mahallesi Cumhuriyet Caddesi No4 Küçükçekmece/İSTANBUL İETT 76O, 98T, 89T, 98, 89 - (212) 395 46 00 / 01 / 02

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.